KOLESARSKA ŠOLA ZA OTROKE IN NAJSTNIKE

Kolesarska šola za otroke in najstnike poteka v dveh nivojih in je prilagojena predznanju in sposobnostim učencev z namenom zagotovitve čim večje varnosti udeležencev in razvijanju njihovega potenciala. Primerna je za otroke od 5. leta dalje do 15. leta starosti.

V osnovi je za učenje mlajših ali manj izkušenih kolesarjev primerna mala šola kolesarjenja, ki predstavlja pomemben temelj v znanju vsakega mladega kolesarja. Po osvojitvi osnovnih tehnik pa je priporočljiv vpis v veliko šolo kolesarjenja, kjer se udeleženci pobližje spoznajo s specifičnimi naprednejšimi tehnikami, izpopolnijo svoje znanje in se pod vodstvom učitelja usmerijo v stil kolesarjenja, ki jih najbolj zanima.

MALA ŠOLA KOLESARJENJA:

Pod nadzorom učitelja gorskega kolesarstva se bodo otroci soočali z grbinami tlačne proge (pump track) v bike parku Izola in spoznavali osnove tehnike vožnje na gorskem kolesu. Delo poteka skupinsko ali individualno,lokacija izvajanja tečaja se lahko spreminja.

Udeleženci morajo sami poskrbeti za primerno opremo, torej kolo, čelado, ter primerno (športno) obutev in oblačila. V primeru, da udeleženci primerne opreme nimajo, se lahko preko kolesarske šole uredi izposoja.

Običajno se mala šola kolesarjenja izvaja v treh delih, ki zajemajo približno dve uri vsak. Točen časovni obseg in čas izvajanja se prilagaja udeležencem in trenutnim razmeram.

Cena male šole kolesarjenja je 75€ na udeleženca.

VELIKA ŠOLA KOLESARJENJA

Otroci in mladostniki bodo lahko po zaključeni mali šoli kolesarjenja izpopolnili svoje znanje na gorskem kolesu po lokalnih gorsko kolesarskih stezah. Delo poteka skupinsko ali individualno, lokacija izvajanja tečaja se lahko spreminja in je v veliki meri prilagojena potrebam in željam posameznikov. V Veliki šoli kolesarjenja se mladi kolesarji spoznavajo z naprednejšimi in zahtevnejšimi tehnikami, ter izpilijo svoje znanje in spretnosti. Pod vodstvom učitelja se s pomočjo programa poglobijo v določene tehnike in tematike, nato pa poglabljajo svoje znanje , saj se program prilagaja individualnim udeležencem in njihovim potrebam. 

Trajanje Velike šole kolesarjenja prav tako obsega tri sklope po dve uri, ki so razdeljeni na posamezne dneve (ali vikende), kot je sproti objavljeno na družbenih omrežjih Obalne bike scene in dogovorjeno s starši obiskovalcev.

Cena Velike šole kolesarjenja je 75€ na udeleženca.